Gevulde paprika's met vlees en rijst

  • 250 g hamlappen of lamsstooflapjes, gesneden in reepjes
  • 2 rode paprika's
  • 100 g rijst (gele)
  • ½ dl bouillon (of groentebouillon)
  • 30 g rozijnen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • ½ eetl. kerriepoeder
  • 3 eetl. olie
  • 1 stokje kaneel

Verwarm de oven op 200 °C.
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
Leg de paprikahelften met de bouillon in een braadslee en laat de paprika ca. 30 minuten afgedekt in de oven garen.
Kook de gele rijst en het kaneelstokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit ondertussen olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui ca. 2 minuten.
Voeg de laatste 2 minuten de rozijnen aan het vlees toe.
Schep de gekookte rijst door het kerrievlees.
Schep de rijstvulling in de paprikahelften en laat deze in de braadslee afgedekt ca. 15 minuten op 200 °C in de oven garen.

Bron: Odin recepten

Terug