Cannelóni van gerookte Meritus gevuld met asperges

cannellóni (1K)

  • 1 kg rosbief uit de bil (dikke ziel)
  • 12 mooie asperges
  • een kleine zwarte truffel
  • verse kervel
  • peper
  • zout
voor de truffelmayonaise
  • 1 eidooier
  • ½ koffielepel mosterd
  • 100 g aardnootolie
  • 100 g truffelolie
  • enkele druppels witte azijn

Truffelmayonaise:
meng het eigeel al roerend met de aardnootolie en de truffelolie.
Werk af met de azijn en breng op smaak met peper en zout.
De mayonaise moet lobbig zijn, leng indien nodig aan met enkele druppels water.

Rook het vlees in een rookdoos.
Als je geen rookdoos hebt, gebruik dan een oude kookpot.
Doe hierin wat krullen van eik- of beukenhout en leg hierop een rooster.
Leg het vlees op de rooster, plaats de kookpot op een hevig vuur en doe de deksel op de pot.
Rook gedurende 10 minuten.
Laat het vlees afkoelen.
Kruid het met peper en zout, bak stevig aan en laat verder garen in een hete oven op 180 °C.
Zorg ervoor dat het vlees binnenin rood en sappig blijft.
Schil de asperges, kook ze gaar in wat gezouten water en laat afkoelen.
Snijd het vlees in dunne plakjes en rol de asperges er een voor een in.
Trek enkele lijntjes truffelmayonaise op het bord en schik de asperges erop.
Werk af met enkele schijfjes truffel en kervelplukjes.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug