Gesmoorde prei met pijnboompitten

  • 20 g boter
  • 2 theel. olijfolie
  • 2 preien, schoongemaakt en in dunne ringen
  • 8 cl groentebouillon
  • 8 cl droge witte wijn
  • 2 eetl. fijngehakte gemengde kruiden, zoals bladpeterselie en oregano
  • 1 eetl. pijnboompitten, licht geroosterd
  • 1 eetl. vers geraspte Parmezaanse kaas

Verwarm de boter en de olie in een grote koekenpan.
Bak de prei 5 minuten tot hij goudbruin is.
Roer goed.
Voeg de groentebouillon en witte wijn toe.
Kook dit mengsel 10 minuten, of tot de prei zacht is.
Roer de verse kruiden erdoor.
Besprenkel het gerecht met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Serveer het meteen.

Bron: Okoko recepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug