Saucijsjes met pesto en katenspek

saucijsjes (2K)

  • 4 rundersaucijsjes
  • 8 plakjes katenspek (of rauwe ham)
  • 2 eetl. pesto rosso (potje)
  • ½ eetl. zonnebloem olie
  • 1 ei
  • 1,2 l water
  • 2 bouillonblokjes (of 0,6 l water en 0,6 l vleesfond)
  • 2 eetl. soepgroenten (boeren)

Meng de pesto rosso, de zonnebloemolie en het ei goed door elkaar.
Bestrijk de saucijsjes met deze pestomix en rol ze daarna in twee plakjes katenspek of rauwe ham.
Vul het waterreservoir van de stoomkoker (of de pan, als u mandjes gebruikt) met het water, de bouillonblokjes en de soepgroenten en breng het mengsel aan de kook.
Kook het vervolgens zachtjes door.
Leg de saucijsjes in de stoommand en stoom ze in 12 minuten gaar.
Lekker met tagliatelle met pesto rosso en pijnboompitjes en een frisse salade.

Bron: Vlees.nl

Terug