Elzasser zuurkool

  • 500 g zuurkool
  • 200 g rookspek in plakken
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 knoflookteentje fijngehakt
  • 2 kruidnagelen
  • 1 laurierblaadje
  • 6 jeneverbessen
  • 1 theel. karwijzaad (kummel)
  • 1 eetl. reuzel
  • 2 dl droge wiie wijn
  • 200 g Frankfurter worstjes

De bodem van de pan bedekken met plakken spek.
Daarop de zuurkool leggen met er tussen ui, knoflook, reuzel en de in een doekje gebonden kruiden.
Overgieten met de wijn.
In driekwartier gaar smoren.
De laatste 10 minuten de worstjes op de zuurkool meewaremn.
Zuurkool opdienen omkranst met de worstjes en afzonderlijk gaargekookte, hele aardappelen.

Bron: Kramer's zuurkool

Terug