Chili con carne

chili2 (2K)

  • 500 g runderriblappen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g tomaten
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 2 rode chilipepers
  • ½ theel. kaneel
  • 3 blikken kidneybonen (in chilisaus à 400 g)
  • snufje zout
  • snufje peper

Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in stukken van 5 cm.
Pel de ui en de knoflook.
Snijd de uien in parten en snipper de knoflook en het pepertje.
Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend mooi bruin.
Bestrooi het met het kaneelpoeder en peper en zout naar smaak.
Voeg de ui, de knoflook en het pepertje toe en bak ze 5 minuten mee.
Schep de tomaten erdoor, schenk er ½ l heet water bij en breng alles aan de kook.
Stoof het vlees op een laag vuur met de deksel schuin op de pan in ± 150 minuten helemaal gaar.
Voeg 30 minuten voor het einde van de bereidingstijd de kidneybonen met het vocht toe.
Lekker met meergranenrijst met baby-maïs en koriander.

Bijzonderheden

Fijne riblappen zijn de malste stooflappen van het rund en het snelst te bereiden.
Door iets zuurs (bijvoorbeeld azijn of wijn) aan het stoofvocht toe te voegen is het vlees sneller zacht.

Smaakidee

Rode wijn
Azijn
Laurier
Ui
Tomaat

Wist u dat...
stoofgerechten de volgende dag nog lekkerder smaken?
Als de stoofpot is afgekoeld, stolt het vet bovenop.
U kunt dit er dan desgewenst gemakkelijk afscheppen.

Bron: Vlees.nl

Terug