Rendangreepjes met mie en broccoli

rendang2 (2K)

  • 800 g broccoli
  • 400 g (roerbak)vleesreepjes
  • 1 bak Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • 1 zak Chinese eiermie
  • wokolie
  • sojasaus
  • seroendeng

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes in plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli 3 minuten.
Voeg de vleesreepjes toe en wok 3 minuten.
Roer er de boemboe, 1½ dl water en een scheutje sojasaus door en laat het geheel 3 minuten op hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.
Schep de mie erdoor en goed laten doorwarmen.
Schep de mie in diepe borden of kommen en bestrooi met wat seroendeng.

Op tafel
Zet sambal en kroepoek Java op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Gebruik in plaats van broccoli bloemkool.
Vervang de sojasaus door ketjap en 1 eetlepel gembersiroop.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en toe Gemberyoghurt met cashewnoten.

Bron: Conimex

Terug