Gebraden Meritus-tussenribstuk met truffels en souffléaardappelen

tussenribstuk2 (1K)

  • 4 steaks uit de tussenrib van 150 g elk,
    ontvet en opgebonden met een koordje
  • 4 mooie aardappelen, bintjes
  • 60 g wintertruffel
  • ½ dl bruine runderfond
  • 1 eetl. boter
  • truffelsap (blikje)

Souffléaardappelen: schil de aardappelen en steek ze uit met een roestvrij stalen ring, zodat je mooie cilindervormige aardappelen krijgt.
Snijd ze in gelijke schijfjes van ongeveer 3 mm dik en droog ze.
Frituur de aardappelschijfjes eerst gedurende 3 à 4 minuten op 130 °C.
Bak ze nadien heel kort op 180 °C.
De aardappelen zwellen nu op tot poffertjes.
Laat ze in een vergiet uitlekken.
Rasp de truffel vlak voor het opdienen in fijne lamellen.
Bak de biefstukken in een klontje boter.
Houd warm en bedek met de truffellamellen.
Houd een beetje truffel over voor de saus.
Blus de pan met de runderfond, laat inkoken en zeef.
Voeg een eetlepel truffelsap toe en werk op met een klontje goede boter.
Hak de overgehouden truffel fijn en doe die in de saus.
Bak de aardappelen opnieuw in hete olie op 180 °C.
Schik vlees en aardappelen op een bord en versier met wat saus.
Breng op smaak met wat fleur de sel.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug