Aardappelwok met lam

aardappelwok_lam (2K)

  • 4 grote, bloemige aardappelen
  • 500 g lamsfilet
  • 25 cl lamsbouillon
  • 1 grote sjalot
  • 1 grote wortel
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. bloem
  • 1 teentje look
  • 1 doosje saffraan
  • peper en zout

Schil de aardappelen en de wortel en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Snijd het lamsvlees in blokjes van 3 à 4 cm.
Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde look en sjalot.
Voeg het vlees, de wortel en de bloem toe.
Als het vlees gebruind is, de lamsbouillon erbij gieten en de aardappelblokjes toevoegen.
Laat het geheel zo'n 15 minuten sudderen.
Voeg na een vijftal minuten de saffraan toe.
Peper en zout toevoegen naar smaak.

Tip
Indien je geen fan bent van lam, kan je ook stukjes kip en kippenbouillon gebruiken.

Bron: Patapas

Terug