Gepofte aardappel met mierikscrème

voor 2 personen

  • 2 grote aardappelen
  • 3 takjes selderij
  • 1 kleine augurk
  • ½ eetl. geraspte mierikswortel (potje)
  • 75 g halfvolle kwark

Warm de oven voor op 225 °C.
Was de ongeschilde aardappelen goed en dep ze droog.
Snijd de aardappelen kruisgewijs iets in.
Leg elke aardappel met de insnijding naar boven op een stuk aluminiumfolie.
Vouw het folie zorgvuldig dicht.
Pof de aardappelen in de hete oven in ca. 50 minuten gaar.
Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
Was de selderij en knip de blaadjes klein.
Snijd de augurk in kleine stukjes.
Meng de selderij, de augurk en de mierikswortel door de kwark.
Vouw het folie open en maak met een vork het aardappelkruim wat los.
Geef de aardappelen met de mierikscrème.
Maak de aardappelen eventueel gaar in de magnetron.
Prik de aardappelen met een vork een paar keer in.
Laat de aardappelen op vol vermogen in ca. 15 minuten gaar worden.
Neem ze uit de magnetron en laat ze afgedekt met een schone theedoek 10 minuten nagaren.

Menusuggestie
Lekker met biefstuk en spruitjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug