Saltimbocca en krieltjes met geurige rozemarijn

saltimbocca_krieltjes (2K)
voor 6 personen
  • 6 kalfslapjes
  • 6 plakjes prosciutto (of andere rauwe ham)
  • 1 bolletje mozzarella
  • 6 blaadjes salie
  • 1 citroen
  • 800 g krieltjes
  • 1 takje rozemarijn
  • fleur de sel (fijne zoutsoort)
  • olijfolie
  • boter
  • zwarte peper

Schil de krieltjes, doe ze in een ovenschaal.
Bestrooi ze met rozemarijnnaaldjes en fleur de sel.
Schenk er ruim olijfolie over en bak ze gedurende 1 uur in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Leg de kalfslapjes open op een schoon werkvlak.
Leg op elk lapje een plak proscuitto en een plakje mozzarella.
Vouw dicht en leg er een blaadje salie op.
Bak ze een drietal minuten langs beide kanten in wat boter.
Kruid met zwarte peper en besprenkel met enkele druppels citroensap.
Serveer ze met de krieltjes en een tomatensalade.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug