Krokant gebakken kalfszwezerik met hopscheuten

kalfszwezerik_hopscheuten (3K)

"Geblancheerde en krokant gebakken kalfszwezerik met een fruitige wijn doet me verlangen naar de prille lente."

  • kalfszwezerik
  • hopscheuten
  • room
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • platte peterselie

Laat de kalfszwezerik 24 uur in gezouten water uitbloeden.
Spoel ze en stoom ze gedurende 1 uur op 60 °C.
Ontdoe ze van hun vliezen en bak ze krokant in boter.
Kruid met peper en zout.
Stoom de hopscheuten gedurende 5 minuten en breng op smaak met ingekookte room.
Voeg peper, zout en nootmuskaat toe.
Schep een bedje hopscheuten op een bord en leg er de krokant gebakken zwezerik op.
Versier met groen en serveer warm.

Aanbevolen wijn: Château Angelus
St. Emilion Grand Cru de Boüard de Laforest & fils, 1998

Bron: Patrick van Herck, Restaurant Antwerpen, Huis De Colvenier

Terug