Slowaaks plattelands gehaktbrood

  • 400 g gemengd rund- en varkensvlees
  • 2 eieren
  • 1 keijzerbroodje
  • room of melk om het broodje te weken
  • zout en zwarte peper
  • ½ theel. gestampte karwijzaadjes
  • verse peterselieblad, bieslook, selderieblad, tijm
    of andere kruiden naar smaak
  • ½ waspeen, stukje selederieknol
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. tarwebloem

Keijzerbolletje weken we in melk of room; vlees wordt vermengd met de eieren, keijzerbroodje en de fijngehakte verse kruiden.
Wortel en selderie snijden wij brunoise en vermengen met ui.
Knoflook erdoor persen en de bloem erdoor roeren.
Dit mengsel vervolgens door het vlees heen roeren.
Uit de massa gewenste vorm vormen in de braadslee leggen en ondergieten met een beetje water.
De braadslee bedeken en braden in de oven ca. 25 minuten op middelhoge temperaruur.
Daarna de deksel eraf en afbraden rood van buiten.
Voor de variatie kunnen we verse paddestoelen erdoor mengen; de bovenkant kan uitstekend met amandelen worden bestrooid.

Peter

Terug