Tacoschelpen met lam, linzen en yoghurt

  • 16 taco shells (of meer)
  • 500 g lamslapjes
  • 1 ui, in halve plakken
  • 2 puntpaprika’s, in reepjes
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 2 theel. gemalen koriander
  • 2 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. suiker
  • pittigheid naar smaak (chili, sambal, wat je wil)
  • 1 halfliterblik linzen
  • 4 smaaktomaten, kleingesneden
  • 2 handenvol groen, rucola, veldsla, zoiets
  • 2 dl Griekse of Turkse yoghurt, losgeroerd

Warm de taco shells een kwartier in de oven op 125 °C.
Snijd het vlees in zo dun mogelijke reepjes en snijd die aan kruimels.
Bak de ui en paprika een minuutje in een scheutje olie.
Voeg het vlees toe en roerbak los.
Doe er helft van de knoflook plus de kruiden, suiker, pittigheid en zout erbij en smoor nog een minuut of 5.
Bak de resterende knoflook in een drup olie tot hij kleurt en voeg de uitgelekte linzen toe.
Warm door.
Zet alles, ook de tomaten, sla en de yoghurt, op tafel en laat iedereen zelf zijn taco’s vullen.

Bron: Onno Kleyn

Terug