Varkenskoteletten met rookspek en peren

varkenskoteletten (1K)

  • 4 varkenskoteletten
  • 75 g boter (bakboter)
  • 4 peren (Conférence)
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g bloem (tarwebloem)
  • 2 dl kalfsfond
  • 2 cl Calvados
  • peper
  • zout
  • 4 sneetjes spek (gerookt)
  • 1 eetl. peterselie (fijngehakt)

De koteletten goudbruin bakken in de hete boter en kruiden met peper en zout.
Uit de pan nemen en warm houden.
Het overtollige vet afgieten en in het resterende braadvocht de gehakte sjalotten en knoflook fruiten met het in reepjes gesneden rookspek.
De ongeschilde peren in partjes snijden en aan het spek toevoegen.
Bestuiven met gezeefde bloem, even roeren en overgieten met kalfsfond en calvados.
De koteletten terug in de pan leggen en onder deksel nog 5 minuten laten stoven.
Het vlees met de saus op warme borden scheppen en bestrooien met gehakte peterselie.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug