Spaanse stoofschotel

  • 500 cc runderbouillon
  • 200 cc droge aherry
  • 2 groente paprika's in stukken
  • 4 rijpe tomaten - in partjes
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • zout
  • cayennepeper
  • 100 g chorizo in stukken van 1 cm breed
  • 750 g rundvlees in dobbelstenen
    (ik gebruik hiervoor riblappen)
  • 4 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 1 ui in grove stukken
  • ca. 8 eetl. olijfolie

Snijdt het vlees in dobbelstenen en bestrooi het met cayennepeper en zout.
Kruiden goed verdelen.
Dan de groenten etc. snijden.
In een ruime braadpan olie heet laten worden.
Vlees rondom aanbraden en uit de pan halen.
Dan de tomaat, ui, knoflook en paprika in de pan enkele minuten bakken.
De kruiden erbij en zeker 15 minuten laten bakken.
(De tomaat wordt zodoende heel zacht en als je wil kan je dan de velletjes verwijderen).
Het vlees weer toevoegen.
Runderbouillon en sherry toevoegen en het geheel 2 uur laten stoven.
Daar er wat mij betreft even teveel vocht aan toegevoegd is haal ik een half uur van tevoren het deksel van de pan en laat het geheel flink inkoken.
Gebakken aardappels is er lekker bij maar zeker ook tagliatelle en/of stokbrood.
Wil je het gerecht wat pikanter dan kan je altijd nog een gedroogd pepertje (of 3) toevoegen bij begin van het stoven.

Niekie

Terug