Amerikaanse steaks

steaks (2K)

  • 4 steaks
  • 4 tomaten
  • 25 g boter
  • 250 g champignons
  • ½ citroen
  • tuinkers
  • 4 eetl. olie
  • gehakte peterselie
  • peper en zout
  • 8 sneetjes bacon

Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
Besprenkel ze met een vleugje citroen.
Zet even opzij.
Was de tomaten en snij ze horizontaal in tweeën.
Ontpit en kruid met deze met zout.
Laat de boter met 2 eetlepels olie smelten in een grote pan.
Rooster de steaks naar wens, kruid ze met zout & peper.
Bak de champignons en stoof de halve tomaten op een zacht vuur in een andere pan met 2 eetlepels olie.
Laat de sneetjes bacon snel bruinen in een anti-aanbakpan zonder vet.
Leg de sneetjes bacon op elke steak.
Dien op met de halve tomaten bestrooid met gehakte peterselie en met de champignons.
U kunt het gerecht afronden met een beetje tuinkers.

Tip
Serveer met gebakken aardappelen met tuinkruiden.

Bron: Winkelwaar

Terug