Beefreepjes met paksoi en mie

beefreepjes2 (2K)

  • 2 struiken paksoi
  • 3 lente-uitjes
  • 400 g rundvleesreepjes
  • 12 blaadjes verse basilicum
  • ½ zak (250 g) mie (nestjes)
  • 2 uien
  • wokolie
  • teriyakisaus

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de paksoi in brede repen (zowel de bladeren als de steel).
Pel en snijd de uien in ringen.
Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in ringetjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de beefreepjes en de uienringen ca. 2 minuten.
Voeg de paksoi toe en roerbak deze 2 minuten mee.
Schep de goed uitgelekte mie erdoor en wok nog 3 minuten.
Schep de beefreepjes op 4 borden of in kommen.
Ieder voegt aan tafel teryakisaus, Lente-ui en basilicum naar smaak toe.

Op tafel
Breng de beefreepjes met paksoi en mie aan tafel verder op smaak met teriyakisaus, verse lente-ui en blaadjes verse basilicum.

Lekker anders kan ook
Gebruik in plaats van beefreepjes in reepjes gesneden hamlapjes of kipfilet.
Vervang de paksoi door Chinese kool of spitskool.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalen-dip en citroensorbet toe.

Bron: Conimex

Terug