Tartaar van Meritus-rundvlees

tartaar4 (1K)

  • 400 g Meritus-rundvlees
  • 4 grote of 8 kleine sintjakobsschelpen (zonder koraal)
  • 1 eetl. goede olijfolie
  • groengarnituur naar keuze en seizoen: scheuten van rode biet, citroentijm
  • enkele geroosterde amandelschilfers
  • fleur de sel
    • voor de olijvencake
  • 125 g boter
  • 100 g amandelschilfers
  • 8 eieren
  • snuifje zout
  • 1 eetlepel zwarte olijven (bijvoorbeeld Taggiasche)
    • voor de olijfbonbons
  • 4 olijven
  • Isomalt (moutsuikerstroop) gemengd met een theelepel grof gehakte gedroogde peper (Espelette)

Olijvencake:

Meng alle ingrediënten onder elkaar, giet alles in een cakevorm en bak gedurende 15 minuten op 160 °C.

Olijfbonbon:

Verwarm de moutsuikerstroop.
Doop hierin de olijven.

Tartaar:

Hak het vlees met een zeer scherp mes, kruid met olijfolie en fleur de sel.
Snijd de vrucht van de sintjakobsschelpen in schijfjes van 4 à 5 mm dik, breng op smaak met goede olijfolie en fleur de sel.
Doe de tartaar in roestvrij stalen cilindertjes en schik daarop de schijfjes sint-jakobsvrucht.
Laat even rusten in de koeling.
Schik de tartaar op een bord en neem de cilinder weg.
Werk af met een stuk olijvencake en een olijfbonbon.
Nappeer desgewenst wat goede olijfolie rondom.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug