Ossobuco alla milanese

  • 4 dikke schijven kalfsschenkel van de achtervoet
  • 1 eetl. bloem
  • 50 g boter
  • ½ glas droge witte wijn
  • 2 dl kalfsfond of een half bouillonblokje in 2 dl kokend water
  • zout & peper
    • voor de gremolata:
  • 1 citroen
  • handvol bladpeterselie
  • ½ teentje knoflook

Haal de ossibucchi door de bloem en bruin ze in de boter.
Giet de wijn in de pan, voeg zout & peper toe en laat zachtjes garen, met het deksel schuin op de pan.
Doe er af en toe een scheutje fond bij als er minder dan een centimeter vocht in de pan staat.
Draai het vlees af en toe om.
Maak de gremolata: borstel de citroen goed schoon onder de kraan.
Droog hem af en schil ongeveer de helft héél dun, liefst zonder dat er wit meekomt.
Hak de schil met de peterselie en knoflook ragfijn.
Voeg de gremolata de laatste 5 minuten bij de saus.

Bron: Onno Kleyn

Terug