Klassieke pizza met kaas, ham en rucola

Kan alleen als je hem zelf klaarmaakt en vers eet, de rucola wordt te snel warm en slap om deze te laten bezorgen.
Voor twee pizza's.

  • 300 g bloem
  • 300 g grove bloem (semola)
  • 2 theel. zout
  • 1 theel. suiker
  • 10 cl. water
  • 20 g verse gist
  • 6 eetl. olie
  • 20 cl. melk
    • ingrediënten beleg:
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 g proscuitto
  • 50 g rucola
  • zout & peper

Haal de ingrediënten tijdig uit de koeling en zet klaar, het is belangrijk te werken met ingrediënten op kamertemperatuur.
Zorg voor lauw water.
Roer de suiker door het water en kruimel de gist erbij.
Goed mengen en opzij zetten.
Bloem zeven in een kom, kuiltje en daarin het gistmengsel.
Goed mengen, melk, olijfolie en zout toevoegen.
Goed doorkneden tot een mooie, stevige en droge deegbal ontstaat.
Minstens 10 minuten stevig kneden, daardoor ontstaat een elastisch deeg.
Te droog? Dan wat water toevoegen.
Te nat? Een handje bloem doet wonderen.
Bestrooi het werkblad met wat bloem en kneed het deeg nog even door.
Bal van maken, in de kom en afdekken met een warme, vochtige theedoek.
Zet op een warme, tochtvrije plaats en laat 45 minuten rijzen, tot het deeg in volume verdubbeld is.
Nog een keer op het bebloemde werkblad doorkneden.
Deeg halveren, en iedere helft op een bebloemde ondergrond uitrollen tot een ronde / ovale pizzabodem (doorsnee ongeveer 35 cm.)
Probeer de randen iets dikker te houden, om het beleg straks gemakkelijker op de pizza te houden.
Bodems op een ingevette bakplaat leggen (voorzichtig) en afdekken met een droge theedoek.
Nog 30 minuten op een warme plaats laten rusten.
Fruit de gesnipperde ui en knoflook in een pan met dikke bodem glazig.
De gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden en een flinke scheut olie toevoegen en doorroeren.
Laten inkoken.
Met zout en versgemalen peper op smaak brengen.
breng een dunne laag van deze basissaus aan op de pizzabodem.
Beleg ruim met proscuitto.
Daar overheen plakjes mozzarella.
Ruim besprenkelen met olijfolie.
De oven is inmiddels lang voorverwarmd op 250 °C.
Je bakt de pizza's 20 - 30 minuten (afhankelijk van je oven) op 200 °C.
de gewassen en gedroogde rucola over de pizza verspreiden, nog wat olie en versgemalen peper er overheen en serveren.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug