Spaanse rijstschotel met kip en garnalen

  • 4 drumsticks
  • 150 g chorizo
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 eetl. olie
  • zout
  • peper
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 300 g langkorrelige rijst
  • 3/4 l kippenbouillon
  • 150 g garnalen
  • 3 eetl. gesnipperde peterselie

Verwijder het vel van de drumsticks.
Snijd de chorizo in blokjes van 1 cm.
Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes.
Snijd de schoongemaakt paprika's in stukjes van 1,5 cm en de bleekselderij in blokjes van 0,5 cm.
Halveer het schoongemaakte pepertje, verwijder desgewenst de zaadjes en snijd de helften in smalle reepjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom lichtbruin; schep ze uit de pan.
Roerbak in de achtergebleven olie de chorizo, ui en knoflook ca. 3 minuten.
Voeg de paprika, bleekselderij en Spaanse peper toe en roerbak het geheel nog 1 minuut.
Voeg de rauwe rijst toe en roer tot alle korrels glanzen van de olie.
Voeg naar smaak zout, peper en de paprikapoeder toe.
Doe de drumsticks weer in de pan en duw ze een beetje tussen de rijst.
Schenk er zoveel bouillon bij dat de rijst 1 cm onderstaat.
Breng het vocht aan de kook en laat het gerecht afgedekt op een heel laag vuur ongeveer 30 minuten pruttelen, tot al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is.
Schep de garnalen door het rijstmengsel en laat die in ongeveer 2 minuten door en door warm worden.
Bestrooi het gerecht met peterselie.

Bron: "Hallo Online"

Terug