Bonen chili met gehakt en tortillachips

bonenchili (2K)

  • 500 g varkensgehakt
  • 2 eetl. zonnebloem olie
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1 zakje tacokruiden (à 35 g)
  • 1 groene paprika (in blokjes)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 blik tomaatblokjes (à 400 g)
  • 1 blik witte bonen (à 400 g)
  • 1 bekertje zure room (à 12½ cl)
  • 100 g kaas (geraspte, cheddar)
  • 1 zak tortillachips (á 150 g)
  • 1 blik kidneybonen (á 400 g)

Verhit de olie in een hapjespan, fruit de ui in de olie en bak hierin het gehakt samen met de tacokruiden rul.
Voeg de paprika toe en bak deze ca. 5 minuten mee.
Schep de tomatenblokjes door het gehakt en verwarm deze ca. 3 minuten mee.
Spoel ondertussen de kidneybonen en witte bonen in een zeef onder de kraan en laat deze uitlekken.
Warm de bonen op zacht vuur met het gehakt mee.
Verdeel de bonenschotel over 4 borden en garneer het gerecht met zure room en geraspte kaas en de tortillachips.

Bron: Vlees.nl

Terug