Stengelmoes met kalfsogen
raapsteeltjes met "Schotse eieren"

  • 500 g kalfs- of rundergehakt
  • 1 theel. gemalen piement
  • 1 theel. kerrie
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. peper
  • 4 theel. Worcestershiresaus
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 fijngemalen beschuiten
  • 4 hardgekookte eieren, gepeld
  • boter
  • 8 bossen raapsteeltjes, gewassen, grof gehakt

Meng gehakt met specerijen, Worcestersaus, eieren en beschuit.
Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm het goed sluitend om eieren.
Braad de ballen, steeds omdraaiend, in boter op vrij hoog en later halfhoog vuur tot gehakt diepbruin is.
Verhit raapsteeltjes met aanhangend water 2 minuten in een grote pan op hoog vuur, keer de groente om en gaar nog 1 minuut.
Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de eieren in de lengte.
Schep de raapsteeltjes op een goed voorwarmde schaal.
Leg de gehalveerde gehakteieren er bovenop en bedruip alles, met de braadboter.
Lekker met kerrierijst.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug