Rauwe hambuideltjes met meloen, fetakaas en olijven

picknickgerecht voor 4 - 6 personen

hambuideltjes (3K)

  • 8 compacte, stevige, niet al te dunne plakjes rauwe ham
  • ½ rijp meloentje
  • 100 g fetakaas
  • 2 eetl. ontpitte groene olijven
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 1 theel. mosterd
  • 3 eetl. (walnoten)olie
  • 16 lange dikke sprieten bieslook

Halveer de meloen, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schillen.
Snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm.
Snijd de feta in blokjes van ½ cm en de olijven in plakjes.
Meng de azijn in een ruime schaal met de mosterd en de olie.
Voeg daarna de meloen, de feta en de olijven toe.
Schep in het midden van elke plak ham een lepel van de meloensalade.
Vouw de einden van de ham naar binnen,
naar elkaar toe en bind de ham als een buideltje dicht met 2 sprietjes bieslook.
Bij de hambuideltjes smaakt ciabattabrood heel lekker.

Tip
Zet de buideltjes om ze mee te nemen stevig tegen elkaar aan in een lunchtrommel.

Bron: Vlees.nl

Terug