Penne met worst en aardappel

  • 3 braadworsten
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesnipperd
  • 1 peentje of ¼ winterwortel, fijngesnipperd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 flinke aardappelen
  • 250 g penne
  • handvol gehakte peterselie

Snijd de worsten open en haal het 'deeg' eruit.
Fruit de bleekselderij, wortel en ui een paar minuten in de olie.
Voeg de knoflook en het worstevlees toe en braad het los.
Doe de room erbij en laat 10 minuten pruttelen.
Breng op smaak met zout & peper.
Snijd de aardappelen in kleine blokjes,, zeg van een centimeter.
Breng een pan water met zout aan de kook en kook er de pasta en de aardappel tegelijk in.
Giet af als de pasta al dente is, de aardappel is dan ook gaar, en meng met de saus en de peterselie.

Bron: Onno Kleyn

Terug