Ham met ananassalade in witlof

hammetje (2K)

  • hammetje, ca. 750 g, ca. Ø10 cm
  • 200 g ananasstukjes (uit blik)
  • 2 groene pepers in ringetjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 4 eetl. olie
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. ananasap
  • 3 stronkjes witlof
  • zout & peper
    • voor stoombraden:
  • 1 bouquet garni
    (witlof in ringen,wortel, peterselie, ui met kruidnagel)
  • water (+ evt. ananassap)

Verwarm de oven voor op 250 °C.
Doe alle ingrediënten voor het stoombad in een flinke schaal met 1½ liter heet water (of 1¼ liter water + ananassap).
Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.
Schuif de ham op het rooster boven de schaal in de oven.
Temper de oven tot 170 °C.
Braad het vlees in 75 minuten gaar en bruin.
Laat het vlees na het braden onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Breng op smaak met zout & peper.
Meng ondertussen de stukjes ananas met de ringetjes groene peper en paprikastukjes.
Snijd de blaadjes los van de witlof.
Klop een dressing van olie, citroensap en ananassap.
Breng op smaak met zout & peper.
Schep de dressing door de salade en vul hiermee de witlofblaadjes.
Snijd de ham in plakken en serveer op een grote schaal met de witlofschuitjes.
Lekker met pasta en tomatensaus.

Bron: Vlees.nl

Terug