Baklapjes met mango en oestersaus

baklapjes (2K)

  • 400 g baklappen
  • 2 eetl. sojasaus (Japanse)
  • 2 eetl. droge sherry
  • 4 eetl. roerbakolie
  • 2 theel. maizena
  • 1 kleine mango
  • 2 rode uien
  • 2 cm gember (verse, geschild)
  • 3 - 4 eetl. oestersaus
  • 50 g cashewnoten
  • 100 g sugarsnaps

Snijd het vlees dwars op de draad in dunne plakjes.
Roer de sojasaus, de sherry, de maizena en 1 eetlepels roerbakolie door elkaar en schep het vlees erdoor.
Laat het 10 minuten marineren.
Kook de sugarsnaps in ruim kokend water in 4 - 5 minuten beetgaar en spoel ze af onder koud water.
Laat ze goed uitlekken.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de uien in dunne partjes.
Rasp de gemberwortel.
Verhit een wok en laat de olie heet worden.
Roerbak het vlees in porties op hoog vuur snel bruin.
Schep het op een bord.
Bak de ui al omscheppend gedurende 2 minuten.
Schep de oestersaus met het vlees, de sugarsnaps en de mango erdoor en verwarm alles nog 1 minuut.
Strooi de cashewnoten erover.
Lekker met: basmatirijst.

Bron: Vlees.nl

Terug