Griekse procureur met feta en olijven

procureur2 (2K)

  • 750 g procureur (ontbeende schouderfilet karbonade)
  • 3 eetl. olie
  • 1 eetl. citroensap
  • 3 eetl. gyroskruiden
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • zout & peper
  • 75 g feta
  • 4 eetl. olijven

voor stoombraden:

  • 1 bouquet garni (prei, wortel, munt,ui)
  • water (+ evt. 1 flesje bokbier)

Laat het vlees ca. 30 min. buiten de koelkast op kamertemperatuur komen.
Maak een marinade van de olie met citroensap, gyroskruiden en de uitgeperste knoflook.
Wrijf het vlees in met de marinade en laat 2 tot 4 uur marineren.
Verwarm ondertussen de oven voor op 250 °C.
Doe alle ingrediënten voor het stoombad in een flinke schaal met 1½ liter heet water (of 1¼ liter water + een flesje bokbier).
Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.
Schuif het vlees op het rooster boven de schaal in de oven.
Temper de oven tot 170 °C.
Braad het vlees in 75 min. gaar en bruin.
Breng op smaak met zout & peper.
Laat het vlees na het braden onder aluminiumfolie 10 min. rusten.
Verkruimel de feta en snijd de olijven in plakjes.
Snijd het vlees in plakken en bestrooi met de feta en de olijven.

Lekker met komkommer/tomatensalade en rijst op smaak gebracht met tzazikisaus.

Bron: Vlees.nl

Terug