Procureur gevuld met appeltjespaté

procureur (2K)

  • 750 g procureur*
  • 50 g gedroogde appeltjes
  • 75 g runderlever (rauw)
  • 75 g gehakt
  • 75 g speklap
  • 1 eetl. gembersiroop
  • evt. broodkruim
  • 100 g katenspek
  • zout & peper
  • verder: slagerstouw
    • voor stoombraden:
  • 1 bouquet garni (prei, wortel, selderij, ui met kruidnagel)

* ontbeende schouderfilet karbonade

Verwarm de oven voor op 250 °C.
oe alle ingrediënten voor het stoombad in een flinke schaal met 1½ liter heet water (of 1¼ liter water + een flesje bokbier).
Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.
Maak ondertussen de vulling: maal de gedroogde appeltjes met lever, gehakt, speklap en gembersiroop in de keukenmachine.
Breng op smaak met zout & peper.
Als de vulling te nat is evt. broodkruim toevoegen.
Snijd de procureur een aantal keer verticaal in.
Schep de vulling in de inkepingen en bedek het vlees met de plakjes katenspek.
Bind het vlees dicht met slagerstouw.
Schuif de procureur op het rooster boven de schaal in de oven.
Temper de oven tot 170 °C.
Braad het vlees in 75 minuten gaar en bruin.
Laat het vlees na het braden onder aluminiumfolie 10 min. rusten.
Breng het op smaak met zout & peper.
Verwijder het touw en snijd het vlees in plakken (in de lengte van het vlees).
Lekker met gestoofde appeltjes gevuld met selderij/aardappelpuree en broccoli en amandeltjes.

Bron: Vlees.nl

Terug