Fricandeau ingepakt in Chinese kool met pittige tomatensalsa

fricandeau (2K)

  • 750 g fricandeau ca.Ø 8 cm
  • 2 vleestomaten (in blokjes)
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 eetl. rode currypasta
  • 1 gele paprika (in kleine stukjes)
  • 1 Chinese kool
  • zout
  • peper
  • paar takjes koriander
  • verder: slagerstouw

voor stoombraden:

  • 1 bouquet garni ( prei, wortel, koriander, ui met kruidnagel)
  • water (+ evt. 1 glas witte wijn)

Maak een salsa van blokjes tomaat, tomatenpuree, rode curry en stukjes gele paprika.
Smeer de fricandeau in met de helft van de salsa.
Verpak het vlees in een paar koolbladen en bind dicht met slagerstouw.
Verwarm ondertussen de oven voor op 250 °C.
Doe alle ingrediënten voor het stoombad in een flinke schaal met 1½ liter heet water (of 1½ liter water + 1 glas witte wijn).
Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.
Schuif de fricandeau op het rooster boven de schaal in de oven.
Temper de oven tot 170 °C.
Braad het vlees in 60 minuten gaar en bruin.
Laat het vlees na het braden onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Verwijder het touw en snijd de fricandeau in plakken.
Breng op smaak met zout & peper.
Garneer met wat salsa en een takje koriander.
Lekker met noodles en roergebakken Chinese kool met paprika en koriander.

Bron: Vlees.nl

Terug