Filetrollade met sinaasappelmayonaise

filetrollade (2K)

  • 750 g filetrollade ca. Ø10 cm
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 8 eetl. mayonaise
  • zout & peper
    • voor stoombraden
  • 1 bouquet garni (prei, wortel, koriander, ui met kruidnagel)
  • 1 sinaasappel in plakken
  • water (+ evt. 1 flesje bokbier)

Verwarm de oven voor op 250 °C.
Doe alle ingrediënten voor het stoombad in een flinke schaal met 1½ liter heet water (of 1¼ liter water + een flesje bokbier).
Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.
Schuif de rollade op het rooster boven de schaal in de oven.
Temper de oven tot 170 °C.
Braad de rollade in 80 minuten gaar en bruin.
Laat het vlees na het braden 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Breng op smaak met zout & peper.
Rasp van 1 sinaasappel de schil en pers vervolgens de sinaasappel uit.
Voeg sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe aan de mayonaise.
Breng op smaak met zout & peper.
Serveer het vlees met de sinaasappelmayonaise.
Lekker met Turks brood en komkommer/ sinaasappelsalade met koriander.

Bron: Vlees.nl

Terug