Runderstoofvlees voor drie maaltijden

stoofvlees3 (2K)

1 recept voor 3 maaltijden
  • 1½ kg runderlappen (mager of doorregen, naar keuze)
  • zout, peper
  • 4 eetl. bloem
  • 1 grote ui
  • 6 kruidnagels
  • 100 g boter
  • 2 eetl. azijn
  • warm water
  • 1 laurierblad

Kruid de runderlappen met zout & peper en haal ze door de bloem.
Pel de ui en snijd doormidden.
Prik de kruidnagels in de ui.
Laat de boter in een stoofpan licht bruinen en bak het vlees aan weerszijden mooi bruin.
Voeg voorzichtig aan de zijkant van de pan net zoveel warm water en de azijn toe tot het vlees onder staat, doe de ui en het laurierblad erbij en breng aan de kook.
Laat het geheel, met een gesloten deksel op laag vuur, in ca. 90 min. gaar stoven en verwijder de kruidnagels uit de ui.
Gebruik eenderde van het vlees voor de eerste maaltijd.
De rest kan met vocht in de pan in de koelkast zeker een paar dagen bewaard worden.
Lekker met stamppot rauwe andijvie.

Bron: Vlees.nl

Terug