Mexicaanse ribeye met avocadosalsa

ribeye (2K)

  • 4 ribeye steaks à 250 g
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 limoen, sap van
  • 1 lente-uitje, in dunne ringen
  • 1 eetl. verse koriander, grof gehakt
  • 50 g boter
  • versgemalen peper
  • zout

Schep in een kom de avocado, limoensap, lente-uitje, koriander en peper door elkaar.
Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid de ribeye steaks met peper.
Verhit de boter in een koekenpan en schroei de ribeye steaks op hoog vuur aan beide zijden dicht.
Bak de ribeye steaks in ca. 2 minuten per zijde goudbruin en rosé van binnen.
Breng het vlees op smaak met zout.
Verdeel de ribeye steaks over vier borden en schep de avocadosalsa over het vlees.
Lekker met wilde en witte rijst en romige maïskolven*.

* Romige maïskolven:
Kook de maïskolven in water met zout in ca. 20 - 25 minuten gaar.
Serveer de maïskolven met gesmolten boter, zure room en geraspte oude kaas.
Koop een harde avocado twee dagen voordat u deze nodig hebt.
Laat de avocado op de fruitschaal bij de bananen rijpen.
Zo hebt u op de dag van gebruik een mooie rijpe avocado.

Bron: Vlees.nl

Terug