Baklapjes met salsa verde

baklapjes2 (2K)

  • 4 baklapjes à 125 g
  • 2 eetl. verse peterselie,
  • grof gehakt
  • 1 eetl. verse basilicum,
  • grof gehakt
  • 1 eetl. verse munt, grof gehakt
  • 1 lente-uitje, in dunne ringen
  • 5 ontpitte groene olijven, in stukjes gesneden
  • 1 eetl. kappertjes
  • 5 cl olijfolie
  • 50 g boter
  • versgemalen peper

Pureer de peterselie, basilicum, munt, lente-ui, olijven, kappertjes en olijfolie met de staafmixer tot een gladde groene saus.
Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid de baklapjes met peper.
Verhit de boter in een koekenpan en schroei de baklapjes op hoog vuur aan beide zijden dicht.
Bak de baklapjes in ca. 2-3 minuten per zijde goudbruin en rosé van binnen.
Verdeel de baklapjes over vier borden en schep de salsa verde over de baklapjes.

Lekker met penne pasta en gegratineerde tomaten*.

Bijzonderheden

* Gegratineerde tomaten:
Verwarm de oven voor op 200º C.
Halveer 4 vleestomaten en bestrooi deze met oude geraspte kaas.
Gratineer de tomaten ca. 7-10 minuten tot de kaas op de warme tomaat gegratineerd is.

Baklappen worden van magere rundvleesdelen gesneden.
Het vlees kan zowel gaar als rosé gegeten worden.

Smaakidee

Laurier
Kruidnagel

Wist u dat... baklapjes ook wel bieflapjes genoemd worden?

Bron: Vlees.nl

Terug