Rosbief met balsamicosjalotjes

rosbief (2K)

  • 750 g rosbief
  • 50 g boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 9 sjalotjes, in kwarten
  • 2 eetl. fijne suiker
  • 2 eetl. balsamico azijn
  • 2 eetl. rode wijn
  • 2 theel. gedroogde tijm
  • 1/4 eetl. mosterd
  • versgemalen

Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid de rosbief met peper.
Verwarm de oven voor op 225º C.
Verhit de boter in een braadslede en bak de rosbief in ca. 7 minuten rondom goudbruin.
Plaats de braadslede in de oven en braad de rosbief 10 minuten op 225º C.
Schakel de oventemperatuur terug naar 180º C en braad de rosbief nog ca. 25 minuten (of tot de kerntemperatuur* 60º C is).
Verwarm intussen de olijfolie in een pan en voeg de sjalotjes, suiker, balsamico-azijn, rode wijn, peper en tijm toe.
Laat geheel 20 minuten op zacht vuur inkoken tot de sjalot zacht en gekaramelliseerd is.
Neem de rosbief uit de oven, breng de rosbief op smaak met zout en laat het vlees 15 minuten in aluminiumfolie verpakt rusten.
Schep het braadvet uit de braadslede.
Roer het aanbaksel los met 1½ dl water en mosterd.
Verwarm de jus nog even op het vuur en breng de jus op smaak met zout & peper.
Snijd de rosbief in plakken en serveer de jus en de balsamicosjalotjes bij het vlees.
Lekker met aardappelpuree en erwtjes.

* Kerntemperatuur: Steek, na het aanbraden van de rosbief, een vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.
Bij 60º C is het vlees mooi rosé van binnen.

Bron: Vlees.nl

Terug