Gegratineerde ossenhaas met olijventapenade en mozzarella

ossenhaas (2K)

  • 4 stukken ossenhaas à 150 g
  • versgemalen peper
  • 40 g boter
  • 2 eetl. groene olijventapenade
  • 1 vleestomaat, in 8 dunne plakken
  • 2 bollen mozzarella, elk in 4 plakken

Neem het vlees ruim voor gebruik uit de koelkast.
Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid de ossenhaas met peper.
Verwarm de ovengrill voor en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
Verhit de boter en schroei hierin de ossenhaas op hoog vuur aan beide zijden dicht.
Bak de ossenhaas in ca. 2-3 minuten per zijde goudbruin en rosé van binnen.
Leg de ossenhaas op de bakplaat en bestrijk de bovenzijde van het vlees met tapenade.
Beleg elk stuk ossenhaas met 2 plakken tomaat en eindig met 2 plakken mozzarella.
Plaats de ossenhaas onder de grill tot de mozzarella gesmolten is.
Lekker met gebakken aardappeltjes en groene salade met rucoladressing*.

* Rucoladressing:
Pureer met de staafmixer 10 cl slasaus, 10 cl zure room en 15 g grof gehakte rucola tot een gladde dressing.

Bron: Vlees.nl

Terug