Lamskoteletten met curry en bananen

lamskoteletten_curry (2K)

  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 3 stengels selderij, in schijfjes
  • 3½ theel. kerriepoeder
  • ½ theel. gemberpoeder
  • 2 dl groentebouillon
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 2 eetl. rozijnen
  • zout
  • peper
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 600 g lamskoteletten
  • 3 bananen, in schuine schijven
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetl. bruine suiker
  • takjes koriander

Kerriemarinade:
meng in een kom de olijfolie, de kerrie en het knoflook.
Bestrijk de lamskoteletten met de marinade.
Zet 30 minuten koel.
Verwarm de oven voor op 160 °C.

Maak de curry:
verwarm in een stoofpan de olijfolie.
Fruit de ui en de selderij, 2 minuten.
Bestrooi met 1 theelepel gember.
Bestrooi met zout & peper.
Voeg de groentebouillon, de rasp en het sap van de limoen en de rozijnen toe.
Sluit de pan af en laat 13 minuten op zacht vuur sudderen.

Bestrijk de bananen met citroensap.
Bestrooi met bruine suiker, gemengd met 1 theelepel kerrie.
Rooster 10 minuten in de oven.
Verwarm een grill voor.
Gril de lamskoteletten 3 minuten aan elke kant.
Verdeel de koteletten over de borden met de curry en de bananen.
Garneer met takjes koriander.

Bron: Carrefour
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug