Biefstuk Wellington

biefstuk wellington (2K)

  • 4 Hollandse biefstukken à 100 g
  • 6 eetl. boter
  • peper uit de molen
  • 8 velletjes filodeeg (ca. 15 x 15 cm)
  • 80 g roomkaas met mierikswortel
  • 4 takjes tijm voor de garnering

Laat de biefstuk tenminste 30 minuten buiten de koeling op temperatuur komen.
Laat het filodeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 175º C.
Smelt 2 eetlepels boter en bestrijk hiermee 4 velletjes filodeeg.
Leg de andere velletjes filodeeg erop.
Verhit 4 eetlepels boter in een koekenpan en laat uitbruisen.
Bak de biefstukken om en om in 1 minuut bruin.
Haal de biefstukken uit de pan.
Bestrijk de biefstuk met de roomkaas met mierikswortel.
Leg iedere biefstuk op 2 velletjes filodeeg en vouw het deeg om de biefstuk.
Plak de randen vast met de rest van de gesmolten boter.
Bak de deegpakketjes in het midden van de oven ca. 10 minuten.
Garneer met de takjes tijm.
Lekker met snijboontjes en gebakken krieltjes.
Ook lekker met bietjes.

Speciaal voor Valentijn

Erg romantisch zijn bietjes die met een stekertje in hartvorm zijn uitgesneden!

Bijzonderheden

Schroei biefstuk tijdens het bakken snel dicht en houd het vlees in beweging.
Biefstuk wordt gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende.

Smaakidee

Peper
Oregano
Knoflook

Wist u dat...

Biefstuk veel ijzer bevat?

Een tekort aan ijzer bloedarmoede kan veroorzaken?

Bron: Vlees.nl

Terug