Gewokte biefstukreepjes met paksoi en Thaise dressing

biefstukreepjes (2K)

  • 400 g biefstuk, in reepjes
  • 1 eetl. sesamolie
  • sap van 1 limoen
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. honing
  • ½ eetl. vissaus (Nam Pla)
  • 1 rode peper, in dunne ringen
  • 3 sjalotjes, elk in 8 partjes
  • 1 eetl. geraspte gemberwortel
  • 1 struik paksoi, in reepjes
  • 1 eetl. sesamzaad, geroosterd

Roer in een kom de sesamolie, limoensap, ketjap, honing, nam pla en rode peper door elkaar tot een dressing.
Kruid de biefstukreepjes met peper.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak hierin de sjalot en gember ca. 1 minuut.
Voeg de paksoi aan de sjalotjes toe en roerbak deze ca. 1 minuut mee.
Schep de groenten uit de wok op een warme schaal.
Verhit de overige olie in de wok en roerbak hierin de biefstukreepjes ca. 2 minuten.
Schep de biefstuk uit de wok op de groente.
Schenk de Thaise dressing over het gerecht en garneer het geheel met sesamzaadjes.
Lekker met wilde en witte rijst.

Bron: Vlees.nl

Terug