Varkensrollade

varkensrollade (2K)

  • 750 g varkensfiletrollade (gekruid)
  • 2 dl kookroom
  • 3 stengels bleekselderij (in stukken gesneden)
  • 1 teentje knoflook (grof gesneden)
  • 1 eetl. groene kruiden (fijngehakt b.v. peterselie)
  • 1 bosuitje (in ringen gesneden)
  • 1 eetl. olijfolie
  • zout & peper

Wrijf de rollade rondom in met de olijfolie vermengd met de groene kruiden.
Verwarm de oven voor op 140 °C.
Leg de rollade op het groentemengsel in de braadzak.
Sluit de braadzak goed af en prik 4 à 6 gaatjes in de bovenzijde van de zak.
Leg de rollade in de oven en braad deze in ca. 60 minuten gaar.
Na bereiding de rollade uit de braadzak nemen en ca. 10 minuten laten rusten; houd de rollade warm onder aluminiumfolie.
Doe ondertussen de vleessappen met het groentemengsel in een klein pannetje.
Pureer dit met de staafmixer.
Laat het even doorkoken en voeg de kookroom toe.
Breng de saus op smaak met zout & peper.
Snijd de rollade in mooie plakken in een veelvoud van twee met een scherp niet gekarteld mes.
Lekker met verse kruidentagliatelle en haricot verts.

Bron: Vlees.nl

Terug