Tartaar met een spaghettitorentje

tartaar3 (2K)

hoofdgerecht voor een baby vanaf 6 maanden
  • 1 tartaar (á 40 g of een half tartaartje)
  • 1 kleine tomaat
  • 2 worteltjes
  • 1 theel. margarine (plantaardige)
  • 35 g spaghetti
  • 1 eetl. doperwten (diepvries)
  • een scheutje kookvocht of opvolgmelk
  • staafmixer

Ontvel de tomaat, snijd het vruchtvlees in vieren en verwijder de zaadjes.
Maak de worteltjes schoon en snijd deze in plakjes.
Verhit in een koekenpan de margarine en bak hierin het tartaartje in ca. 10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
Kook intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Kook de worteltjes en de erwtjes de laatste 5 minuten met de spaghetti mee.
Voeg de tomaat de laatste minuut toe.
Giet de spaghetti met groente af en vang het kookvocht op.
Snijd alles in kleine stukjes.
Voor de allerkleinsten kunt u het tartaarje, de spaghetti en de erwtjes in een hoge mengkom scheppen en met een staafmixer pureren tot een glad babyhapje.
Voeg indien nodig een scheutje kookvocht (of opvolgmelk) aan het babyhapje toe.

Bron: Vlees.nl

Terug