Shoarmavlees met tomaat en abrikoos

shoarmavlees (3K)

  • 500 g shoarmavlees
  • 2 grote rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 trostomaten
  • 1 blik abrikozen à 400 gram
  • 2 - 3 eetl. olijfolie
  • 2 - 3 eetl. verse munt, in reepjes

Pel de uien en snijd ze in dunne partjes
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes
Laat de abrikozen in een zeef uitlekken en snijd ze in schijfjes.
Meng het shoarmavlees met de olijfolie en rooster het op de skottelbraai of in een paëllapan boven de gloeiende houtskool al omscheppend bruin
Schep de ui en knoflook erdoor en bak het geheel nog 2 - 3 minuten
Bak vervolgens de blokjes tomaat en abrikoos al omscheppend mee tot het vocht bijna verdampt is
Strooi de munt erover.
Lekker met gepofte aardappel en een rucolasalade.

Tip!
Vervang de abrikozen uit blik door verse abrikozen of perziken.

Bron: Vlees.nl

Terug