Kruidige hamlapspiezen met paprika

hamlapspiezen (2K)

  • 500 g hamlappen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 theel. zwarte peper
  • 1 theel. komijn, gemalen
  • 1 theel. kaneel
  • 1 theel. koriander, gemalen
  • 4 - 5 eetl. olijfolie extra vierge
  • 2 rode paprika’s
  • 12 korte of 4 lange barbecuespiesen

Pers de teentjes knoflook boven een kom uit en roer de specerijen en de olijfolie erdoor.
Snijd de hamlappen in blokjes van 2 - 3 cm en schep ze door het oliemengsel.
Laat het vlees tenminste 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast.
Snijd de paprika in blokjes van 2 - 3 cm.
Steek de stukken vlees en paprika om-en-om aan de spiesen.
Druk ze stevig tegen elkaar.
Bestrijk ze rondom met het restant van het oliemengsel.
Bestrijk de spiesen opnieuw met wat van de afgedropen olie en rooster ze circa 10 cm boven de hete kolen in 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds nogmaals met de olie.
Lekker met een salade van couscous en komkommer.

Tip!
Serveren met een knoflooksaus van Griekse yoghurt, vermengd met gefruite knoflook en peterselie.

Bron: Vlees.nl

Terug