Spaanse karbonade met paprika

karbonade (2K)

  • 4 rib- of haaskarbonades
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetl. paprikapoeder
  • 2 eetl. medium dry sherry
  • 6 eetl. olijfolie extra vierge
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 1 eetl. (sherry- of witte wijn-) azijn
  • 2 eetl. peterselie, fijngeknipt
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Pers de teentjes knoflook boven een lage schaal uit.
Roer het paprikapoeder, de sherry en 3 eetlepels olijfolie erdoor.
Voeg zout & peper naar smaak toe.
Wentel de karbonades door deze marinade en laat ze tenminste 1 uur afgedekt marineren.
Snijd de paprika’s in brede repen.
Rooster de karbonades 10 - 15 cm boven de hete kolen in 6 - 8 minuten mooi bruin en gaar.
Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met olijfolie.
Meng de paprikarepen met 2 eetlepels olijfolie, leg ze op een barbecue-groenterooster en rooster ze in 8 - 10 minuten gaar.
Schep ze af en toe om.
Schep de geroosterde paprika’s in een schaal en meng de azijn, de peterselie en zout & peper naar smaak erdoor.
Leg de karbonades op 4 borden en schep de paprika’s ernaast.
Lekker met Spaanse aardappelsalade van blokjes beetgare aardappel, vermengd met knoflookmayonaise en bieslook.

Tip!
Dit gerecht is ook uitstekend te bereiden op de skottelbraai.
Rooster het vlees bruin, schuif het opzij en bak dan de paprika.

Bron: Vlees.nl

Terug