Schnitzelrolletjes op spiesen

schnitzelrolletjes (2K)

  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 4 bosworteltjes
  • 3 bosuitjes
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 4 schijven verse ananas
  • 4 eetl. olijfolie (extra vierge met kruiden)
  • versgemalen peper
  • 4 lange barbecuespiesen

Snijd de worteltjes en de bosuitjes in luciferdunne reepjes van circa 8 cm lang.
Leg de schnitzels een voor een tussen 2 velletjes plasticfolie en sla ze platter met een deegroller of platte kant van een groot mes.
Bestrooi de schnitzels met peper en leg op elke schnitzel een plakje ham.
Leg de reepjes wortel en bosui dwars op de schnitzels en rol de schnitzels stevig op.
Snijd elk rolletje in 4 stukken van 2 cm breed.
Snijd de schijven ananas elk in 5 stukken.
Steek de rolletjes vlees om en om met de stukken ananas aan de barbecuespiesen.
Bestrijk de spiesen rondom met kruidenolie en rooster ze 10 cm boven de hete kolen in 10 - 12 minuten mooi bruin en gaar.
Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met olijfolie.
Lekker met dikke frieten en salade.

Tip
Grill de rest van de ananas in plakken mee.

Bron: Vlees.nl

Terug