Spareribs met Mexicaanse saus

spareribs2 (3K)

  • 1 kg spareribs
  • 3 sinaasappels
  • 2 rode paprika’s
  • 2 rode pepers
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • ½ dl appelazijn
  • 2 eetl. Mexicaanse kruiden
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 gram
  • 3 eetl. honing
  • 3 eetl. olie

Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf.
Pers alle sinaasappels uit.
Snijd de paprika’s, de pepers (met of zonder zaadjes) en de knoflook in stukjes en pureer ze met de appelazijn, het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en de Mexicaanse kruiden in de keukenmachine.
Leg de spareribs in een grote pan en schenk het paprikamengsel erover.
Stoof de spareribs afgedekt in 30 minuten zachtjes gaar.
Leg de spareribs op een bord en laat het vocht in de pan inkoken tot een dikke saus.
Roer de tomatenpuree, de honing en de olie erdoor.
Rooster de spareribs in ± 10 minuten lekker knapperig en goudbruin.
Het rooster moet ca. 10-15 cm boven de kolen hangen.
Geef de ingekookte saus er apart bij.
Lekker met tortillachips en zelfgemaakte guacamole van fijngeprakte avocado, vermengd met blokjes tomaat, limoensap, Mexicaanse kruiden en fijngehakte koriander.

Tip
Vlees laat vanzelf los van het rooster als het gaar is. Draai het dan pas om.

Bron: Vlees.nl

Terug