Lamsvlees met komkommer - kerrie

  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 2 rode uien
  • 1 appel
  • 1 kg lamsstoofvlees
  • boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blokje rundsbouillon
  • 2 klontjes suiker
  • 1 eetl. appelazijn (of eventueel wijnazijn)
  • kerriepoeder
  • zout & peper

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en schil 1 helft.
Snij de twee helften in dikke schijfjes maar houd ze wel gescheiden.
Pel de uien, snipper de gewone ui fijn en snij de rode uien in ringen.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze in stukjes.
Bak het vlees in boter, kruid met kerrie, peper, zout en de laurierblaadjes.
Schep het vlees over in een kookpot.
Fruit nu in dezelfde braadpan de gesnipperde ui, de schijfjes geschilde komkommer en de stukjes appel.
Schep dit mengsel bij het vlees, bevochtig het met water tot het voor ¾ onderstaat en voeg er het bouillonblokje aan toe.
Laat het vlees in ongeveer 1 uur gaarstoven onder gesloten deksel.
Na +/- 45 minuten smelt u een nootje boter, samen met de suiker.
Stoof hierin, op hoog vuur en onder voortdurend roeren, de schijfjes ongeschilde komkommer en de rode ui-ringen.
Blus met de appelazijn en laat inkoken.
Verdeel het over 4 borden en versier met de geglaceerde komkommer en ui.

Bron: De Vlam In De Pan
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug