Lam met amandelen

  • 650 g mager lamsvlees
  • 25 g boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1½ cm verse gember
  • 1 theel. korianderzaad
  • ⅓ groene Spaanse peper
  • 3 tot 3½ dl groentebouillon
  • 150 g amandelen
  • 1 theel. kaneel om te garneren
  • 2 hardgekookte eieren in blokjes
  • verse koriander
  • zout
  • versgemalen peper

Snijd het vlees in dobbelsteentjes en bestrooi deze met zout & peper.
Verhit de boter en de olie in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin.
Doe de ui erbij en laat alles nog eens 2 minuten bakkan.
Kneus de verse gember en korinaderzaad, snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Voeg aan het vlees de bouillon met gember, korianderzaad en Spaanse peper toe.
Doe een deksel op de pan en laat het vlees in ca. 1½ uur gaarstoven.
Maal de amandelen of hak ze heel fijn en roer ze met de kaneel door elkaar; schep het mengsel bij het vlees.
Voeg eventueel nog wat vocht toe om het gerecht smeuïg te houden.
Breng de saus zo nodig op smaak met peper en zout.
Garneer het gerecht blokjes hard gekookt ei en wat gehakte koriander.

Bron: "Hallo Online"

Terug