Roerbakpasta met boerenkool en amandelen

  • 50 g blanke amandelen
  • olijfolie
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 400 g penne of andere korte pasta
  • 1 ui, in flinters
  • 1 teen knoflook
  • 3 gepelde tomaten (blik), in stukjes
  • handje zwarte olijven
  • 10 - 15 blaadjes basilicum

Kook de boerenkool met een paar eetlepels water en zout zachtjes een kwartier.
Kook de pasta in ruim water met flink zout nogal al dente, gewoon 2 minuten te kort dus.
Bewaar een kop kookwater en giet de pasta af.
Stook vlak voor je dat doet de wok op.
Bak de ui in de olie van de amandelen 2 minuten en doe er de knoflook bij.
Dertig seconden later moet de pasta in de wok, met de tomaat, boerenkool, olijven en basilicum.
Roerbak 2 minuten en gebruik gul kookwater om de sappigheid te bewaren.
Strooi er de amandelen overheen.

Bron: Onno Kleyn

Terug